Με πρωτεύοντα στόχο  την άσκηση και την ψυχαγωγία των μικρών μαθητών  και με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας να υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Φυσική Αγωγή  στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ τα παιδιά του παιδικού σταθμού   στο εβδομαδιαίο σχολικό τους  πρόγραμμα  ασχολούνται με τον χορό και το mini ποδόσφαιρο.

ΜΙΚΡΗ ΠΙΣΙΝΑ

Στο Νηπιαγωγείο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην απόκτηση δεξιοτήτων στην  κολύμβηση για όλα τα νήπια γιατί  ενισχύει τη σωματική τους διάπλαση βελτιώνοντας τη σωστή στάση του σώματός τους και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό τους  σύστημα και βοηθάει στην κινητική, μυϊκή και νευροψυχική τους ανάπτυξη. Το παιδί γυμνάζει όλο το σώμα, χωρίς να μεταφέρει το βάρος του (πίεση στην σπονδυλική στήλη) σε μια ηλικία που αναπτύσσεται σε έντονους ρυθμούς. H κολύμβηση είναι απαραίτητη όσο και το βάδισμα αφού ζούμε σε μία χώρα που βρέχεται από θάλασσα και είναι θέμα επιβίωσης αλλά και ευχαρίστησης η γνώση της κολύμβησης.

Η κολύμβηση γίνεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου SPORT CENTER  και η συμμετοχή στο πρόγραμμα   είναι προαιρετική .

Την επίβλεψη των παιδιών έχουν ειδικευμένοι στην κολύμβηση καθηγητές Φ.Α. που διαθέτουν και πτυχίο ναυαγοσωστικής.

Η μικρή πισίνα είναι ο χώρος που οι μικροί κολυμβητές συνήθως θα έχουν την πρώτη τους επαφή με το υγρό στοιχείο σε εκπαιδευτική βάση. Είναι ο χώρος που θα υπερνικήσουν τις πρώτες τους φοβίες, θα αρχίσουν να νιώθουν ανεξάρτητοι και θα αποκτήσουν τις πρώτες τους κολυμβητικές δεξιότητες.

Σε αυτό το στάδιο εκμάθησης είναι πολύ σημαντικό το παιδί να νιώσει ευχάριστα και να αγαπήσει το νερό και την πισίνα. Γι’ αυτόν τον λόγο το παιχνίδι κατέχει σημαντική θέση στο προπονητικό πρόγραμμα.

Επιγραμματικά οι στόχοι σε αυτό το τμήμα είναι:

ΑΡΧΑΡΙΑ (ρηχό νερό πισίνας)

Εξοικείωση με το νερό

Εκμάθηση αναπνοών (μπουρμπουλήθρες)

Εκμάθηση πλεύσης.

Βουτιές με τα πόδια.

Παιχνίδι στο νερό.

Σωστή κίνηση ποδιών στο ύπτιο και το ελεύθερο στυλ κολύμβησης.

Επίπλευση με βοηθητικά μέσα

ΑΡΧΑΡΙΑ Β (μέσο βάθος πισίνας)

Βουτιές με το κεφάλι με τη βοήθεια του προπονητή.

Προώθηση στο νερό κρατώντας σανίδα.

Άνεση στην αναπνοή.

Άνοιγμα των ματιών μέσα στο νερό.

Συνδυασμός κολύμπι με συνειδητή εισπνοή-εκπνοή, χωρίς να σταματάνε τα πόδια.